Оперативен лизинг на автомобили

Оперативният лизинг за разлика от финансовия представлява наемно отношение, което не е задължително да завърши с покупка на колата под наем, която ползвате. Наемателят плаща наем за ползване на колата и малка част от продажната цена, която компенсира амортизацията й. В края на договора наемателят има възможност:

 1. Да закупи ползваната кола под наем на остатъчна стойност, която предварително е договорена при сключване на договора.
 2. Да се откаже да придобива собственост и прекрати договора.
 3. Да ползва платената до момента от него част от продажната цена на колата под наем, като първоначална вноска за замяна на автомобила с нов.
Травел Карс ЕООД предлага услугата Оперативен Лизинг, както за юридически така и за физически лица.

Предимствата на тази форма на ползване на кола под наем са безспорни:

 • На първо място е значително по-ниската цена за месечен наем.
 • Възможност да бъде закупен автомобил под наем по ваш избор.
 • Освобождаваме ви от всички административни задължения, които стават наш ангажимент.
 • Ние ще се грижим за подновяване на застраховки и винетки, завеждане и отстраняване на щети, плащане на данъци, сервизиране и обслужване на наетата кола.
 • Не е нужно повече да съобразявате ангажиментите си с ангажиментите на колата, винаги може да разчитате на резервна кола под наем, така наречения заместващ автомобил.
 • За юридически лица от основна полза е предимството, че месечните вноски за наем се признават за 100% разход на фирмата, без значение от вида и класа автомобил под наем, която ползват.
 • Оперативният лизинг предлага възможността за непрестанно обновяване на автопарка без да се придобива собственост, предпазва от остаряването му и предполага по-ниски вноски от останалите форми на финансиране.
 • Спестява напълно разходите за персонал, който да обслужва и да се грижи за колите.

Месечната вноска много лесно може да се напасне по вашия бюджет, тъй като е гъвкава и се определя от много пера:
Покупната стойност на автомобила, годишен пробег, срок на договора, опция за заместващ автомобил под наем, за чия сметка ще бъдат разходите по: застраховки, сервизно обслужване и подмяна на гуми.

Като условие, което е необходимо да съобразите е че минималния срок на договор за „Оперативен Лизинг“ е 24 месеца.

Форма на договор за автомобил под наем под 24 месеца е „Дългосрочен наем”.